Gel do myčky na nádobí z mýdlových ořechů

Do všech typů domácích myček. Na rozdíl od konvenčních prostředků neobsahuje fosfáty, syntetické vůně, enzymy a optické zjasňovače.

Bohužel se nepodařilo vložit do košíku.
Velikost Obal dostupnost cena za balení ks
250 ml sáček uzávěr Skladem 59 Kč
1 l láhev Skladem 175 Kč
5 l bag-in-box Skladem 790 Kč
1 l × 15 karton Skladem 2 625 Kč
25 l kanystr Skladem 3 290 Kč

Co je to, jak to funguje

Gel do myčky na nádobí z mýdlových ořechů

K čemu se používá

  • na mytí nádobí v myčce
  • pro všechny typy domácích myček

Jak se používá

Do zásobníku na mycí prostředek nalejte přiměřené množství přípravku (cca 30 ml - přibližně 1 uzávěr).

Při silně znečištěném nádobí:

Na co si dát pozor

Náš přípravek neobsahuje fosfáty, které slouží k „vychytávání“ minerálních složek z vody. Pro dokonalý výsledek mytí proto doporučujeme důsledně doplňovat sůl do myčky a dobře nastavit dávkování leštidla/oplachu.

Pro dobrý výsledek „eko myčkování“ je také potřeba pravidelně myčku čistit. Jak správně udržovat myčku na nádobí, se dočtete v záložce Časté otázky.

Složení

< 5 % extrakt z mýdlových ořechů v biokvalitě, chelatační činidlo rostlinného původu (EDDS), silikáty, uhličitan sodný, citronan sodný, xantanová guma, benzoan sodný, citronová silice. Výrobek neobsahuje ropné deriváty, fosfáty, chlór, syntetickou parfemaci ani barviva.

Bezpečnost

VAROVÁNÍ. Způsobuje vážné podráždění očí. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. Uchovávejte mimo dosah dětí. PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Přetrvává-li podráždění očí: Vyhledejte lékařskou pomoc/ošetření. Obsahuje citronový olej. Může vyvolat alergickou reakci. Likvidace: použitý obal po vypláchnutí odevzdejte do tříděného komunálního odpadu, zbytek nespotřebovaného výrobku odstraňte s přebytkem vody do kanalizace.

CO ZPŮSOBUJE BÍLÝ POVLAK NA NÁDOBÍ A JAK SE HO ZBAVIT?
  • Povlak je způsoben usazenými minerály z vody. Je nutné používat Oplach - leštidlo, pravidelně doplňovat Regenerační sůl a čistit filtr i celou myčku.

  • Pokud zůstává na nádobí bílý povlak, máme vyzkoušeno, že pro lepší výsledek mytí někdy stačí ubrat leštidlo. Nastavení dávkování leštidla se liší myčka od myčky. U některých značek je nutné se poradit s návodem, která tlačítka v jakém pořadí mačkat, neboť intuitivně na to přijít takřka nelze.

JAK ČISTIT MYČKU NÁDOBÍ?
  • Pro optimální výsledek ekologického používání myčky na nádobí je třeba spotřebič pravidelně čistit. Četnost si odvodíme podle toho, jak často myčku používáme, jak máme tvrdou vodu a jak ušpiněné nádobí do ní dáváme. Bývá to 1x měsíčně nebo i 1x za týden.

  • Čistíme filtr myčky, který po vyjmutí otřeme suchou papírovou utěrkou, jednou za čas jej propláchneme v lázni z horké vody s rozpuštěným práškem PUER.

  • Velký vliv na kvalitu mytí má čistota ramen. Je velmi vhodné jednou za čas je vymontovat a propláchnout vodou pod tlakem - děláme to tak, že odmontujeme sprchovou hlavici a do otvoru ramene myčky pustíme proud vody. Pokud ramena nečistíte pravidelně, možná se budete divit, až to uděláte poprvé, co vše se v nich nachází a znemožňuje průtok vody.

  • K celkovému čištění myčky použijeme bělicí prášek PUER, spolu s Odstraňovačem vodního kamene. Stačí po lžíci od každého nasypat na dno a myčku bez nádobí zapnout na celý mycí cyklus na maximální teplotu.

JAKOU TEPLOTU VODY NASTAVIT?
  • Pokud používáme prostředky bez enzymů, jako jsou ty naše, nastavujeme vyšší teploty. Obdobně jako u praní v pračce, považujeme ekologický dopad zvýšení teploty oproti dopadu používání syntetických a toxických prostředků za výrazně přijatelnější. Finanční náklady na zvýšení teploty máme prozkoumané u pračky, kde 10 °C znamená cca 70 halířů.

PŘECHÁZÍM Z KONVENČNÍCH PROSTŘEDKŮ DO MYČKY NA EKO PROSTŘEDKY - JE TŘEBA TO NĚJAK ŘEŠIT?
  • Začínáme vyčištěním myčky (popsáno výše). Oplach doplníme do zásobníku, až dojde, sůl také.

Zadané údaje nejsou správné, opravte je prosím.

Podobné produkty